Tarta de crema de marmelo


Esta tarta é apta para celíacos e, de paso, para todas aquelas persoas que prefiran non sobrecargar nin o seu peso nin o seu estómago sen perder o placer do gusto. Ademais, é moi sinxela de facer.
INGREDIENTES
- Un paquete de galletas sen gluten.
- Leite de avelá ou améndoa ou de soia.
- Azucre moreno.
- Canela.
- Sésamo.
- Avelas ou noces para adornar.
- Comporta de marmelo.
Nun molde de forno póñense as galletas (mellor dúas capas).
Quéntase medio vaso de leite e engádenselle dúas culleradas de azucre e espolvoréase xenerosamente con canela. Revólvese e vértese sobre as galletas, empapándoas ben, e esmágase un pouco.
Sobre esta base, exténdese a compota ou marmelada de marmelos, que se fai con catro marmelos limpios de pel, cortados en cachos pequenos e deixándoos cocer con dúas culleradas de azucre morena revolvendo forte (uns 20 minutos, segundo a madurez da froita).
Sobre a compota espolvoréase o sésamo e o azucre e adórnase con noces e vaelás.
Métese todo no forno gratinando un cuarto de hora a 250 graos.

Sem comentários: