Pastel de berenxena e porro


Ingredientes:

Salsa de tomate (feita con tomates maduros, un allo e albahaca).
Berenxenas (4 ou 5 pequenas).
Porros (2).
Cebola (media).
Allo (2 dentes).
Ovos (4 ou 5).
Xamón ou touciño ao gusto.
Queixo para gratinar.

Póchase media cebola cos porros e engádense as berenxenas ata que estén listas.
Por outra parte, tense preparada salsa de tomate.
Póñense os allos nunha sartén e dóranse.
Engádese xamón en cachiños, engádeselle as berenxenas, o porro e faise moi despacio, para coller o gusto do allo e o xamón.
Bátense 4 ou 5 ovos e mixtúranse coas verduras e engádeselle unhas culleradas de tomate.
A esta mixtura engádese pementa, albahaca e pirixil, ao gusto.
Métese todo no forno e ponse unha xenerosa capa de queixo por riba.

Sem comentários: