Pasta de hoxaldre
800
gr. de cabaza cocida e ben escorrida
125 gr. de fariña
1
sobre "royal"
325
gr. de azucre
3 ovos
2
sobres de "flan el niño" (non leva azucre)
1 culleradiña de café de canela
4 culleradas sopeiras de aceite de xirasol
Elaboración:
Ferver a cabaza uns 20 minutos, esmagar co garfo e escorrer (deixala toda unha tarde ou mellor toda unha noite nun coador).
Poñer nun molde redondo de 32 cm de diámetro a pasta de hoxaldre e pinchar cun garfo.
Nun recipiente, poñer todos os ingredientes: cabaza, fariña, royal, azucre, ovos, flan, canela e aceite.
Mixturar todo coas variñas.
Co forno xa previamente quente, verter a preparación no molde e enfornar; deixar 25 minutos. Baixarlle lume ao forno e deixar 20 minutos máis.
Co forno xa previamente quente, verter a preparación no molde e enfornar; deixar 25 minutos. Baixarlle lume ao forno e deixar 20 minutos máis.
Sacar e espolvorear azúcar glass e canela ao gusto.
Sem comentários:
Enviar um comentário